Ucraina discută eventualitatea trecerii Bisericii la calendarul gregorian

catedrala MARE(1)

Trecerea Bisericii Ortodoxe din Ucraina la calendarul gregorian ar putea «conserva» multe comunități religioase și, totodată, ar putea crea «confuzie» în interiorul ortodoxiei ucrainene pentru următoarele decenii, a declarat șeful centrului de presă al noii biserici ortodoxe din Ucraina, Evstrati Zoria.

El a comentat disputele cu privire la chestiunea schimbării datei celebrării Crăciunului și a lansării reformei calendaristice în cadrul bisericii.

„O reformă calendaristică grăbită și chiar încercările prost concepute de a propune o dublă celebrare a Crăciunului ar putea conserva mii de comunități cu milioane de credincioși în Patriarhia Moscovei și ar putea cauza confuzie în ortodoxia ucraineană pentru următoarele decenii”, a explicat reprezentantul Bisericii Ortodoxe din Ucraina.

Evstrati Zoria a adăugat că riscurile reformării calendarului bisericesc sunt evidente și reale.

Anterior, mitropolitul Kievului şi al Întregii Ucrainei, Epifanie, a afirmat că reforma calendarului bisericesc și schimbarea datei sărbătorii Crăciunului vor fi posibile atunci când majoritatea ucrainenilor vor fi pregătiți pentru acest lucru.

Добавить комментарий