Ucraina interzice politicienilor maghiari accesul în Ucraina din cauza amestecului în alegerile locale din regiunea Transcarpatia

kuleba

Din cauza amestecului Ungariei în alegerile locale din Ucraina din regiunea Transcarpatia, Ministerul ucrainean al Afacerilor Externe a interzis accesul în Ucraina pentru  doi oficiali maghiari. Anunțul a fost făcut de ministrul de Externe, Dmytro Kuleba, în cadrul unui interviu acordat „Interfax – Ucraina”, notează Libertatea Cuvântului.

„A fost interzis accesul în Ucraina pentru doi oficiali maghiari de rang înalt, care în timpul campaniei electorale au recurs la agitație electorală directă în regiunea Zakarpatia», a spus el.

Potrivit ministrului, unul dintre oficiali este Secretarul de stat al Biroului primului ministru al Ungariei.

Kuleba a adăugat că Ministerul de Externe a inițiat introducerea unei interdicții de intrare în Ucraina pentru alți cetățeni maghiari care s-au amestecat activ în afacerile interne ale Ucrainei în timpul campaniei electorale.

De menționat că  ministrul Comerțului Exterior și al Afacerilor Externe al Ungariei, Péter Szijjárto, a cerut duminică maghiarilor din Transcarpatia să sprijine la alegerile locale „Partidul maghiarilor din Ucraina”.

Anterior, Ministerul Afacerilor Externe din  Ucraina anunța despre cazuri repetate când funcționarii maghiari fac campanie electorală în regiunea Transcarpatia.

În plus, Ministerul de Externe a înmânat o notă de protest ambasadorului maghiar în legătură cu această situație.

Libertatea Cuvântului – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий