Ucraina: Rusia cheltuie 5 miliarde de dolari pe an pentru războiul din Donbas

Screenshot_2

Rusia cheltuie aproximativ 5 miliarde de dolari pe an pentru a întreține războiul din Donbas, a precizat vicepremierul ucrainean pentru reintegrarea teritoriilor temporar ocupate, Oleksii Reznikov, care este membru al Grupului de Contact Trilateral din partea Ucrainei.

Oficialul ucrainean consideră că Rusia a fost de acord cu un armistițiu cuprinzător de încetarea focului în Donbas, deoarece războiul din aceasta regiune se desfășoară de mai bine de șase ani și necesită o mulțime de cheltuieli, inclusiv sprijinul acordat militanți separatiste pro-ruse.

,,Întrebarea rămâne: cât de mult poate finanța Rusia războiul din Donbas, având în vedere situația economică și politică din Rusia. Potrivit calculelor mele, Moscova cheltuie 5 miliarde de dolari pe an pentru acest război «, a precizat Oleksii Reznikov, într-un interviu acordat LB.ua.

Pe lângă cheltuielile militare, Rusia mai plătește salariile așa-numitelor funcționari publici de pe teritoriile ocupate ale Donbasului care nu sunt sub controlul statului Ucrainean.

,,Deci, războiul din Ucraina o costă pe Moscova mai mult decât participarea la conflictele din Libia sau Siria’’, a specificat vicepremierul.

Oficialul ucrainean a adăugat că Rusia este nevoită să explice cetățenilor săi de ce ar trebui să întrețină câteva milioane de locuitori de pe teritoriul statului vecin.

,,Mai mult decât atât, o parte din populația teritoriilor ucrainene temporar ocupate de Moscova pretinde acum la dreptul de a se folosi de bunurile și serviciile din Federația Rusă, iar în perioada de criză acestea sunt insuficiente și pentru cetățenii ruși, fără să mai vorbim de locuitorii Donbasului ocupat. Iată de ce Kremlinul a acceptat stabilirea regimului de liniște totală’’, a conchis Oleksii Reznikov.

 

Добавить комментарий