Ucraina speră să adere la Programul Parteneriatului Consolidat al NATO în toamna acestui an

thumbnail-tw-20191220094740-5890

Ministrul apărării, Andrii Zagorodniuk, a anunţat că Ucraina intenţionează să se alăture Programului Parteneriatului Consolidat (Enhanced Opportunities Partners/EOP) al NATO în luna octombrie a acestui an — scrie RBC, citat de rador.

Potrivit agenţiei, solicitarea privind acceptarea Ucrainei în programul statelor partenere cu oportunităţi sporite în relaţia cu Alianţa a fost transmisă în mod oficial pe data de 15 ianuarie. Ministrul apărării a explicat că NATO consideră că această platformă (EOP — n.red) oferă avantaje în ceea ce priveşte posibilitatea de a furniza asistenţă Ucrainei.

«Acesta este motivul pentru care facem demersul respectiv. Va fi un pas important pentru noi. Statele NATO înţeleg acest lucru şi tocmai din aceste motive ne susţin. EOP are o serie de avantaje pentru noi» — a explicat Zagorodniuk.

Amintim că pe 15 ianuarie, Ucraina a depus oficial o cerere de participare la programul statelor partenere cu oportunităţi sporite în relaţia cu Alianţa (Enhanced Opportunities Partners), vicepremierul pentru integrare europeană şi euroatlantică, Dmitro Kuleba, explicând că apartenenţa la acest program va contribui la un schimb de informaţii mai eficient între Ucraina şi NATO.

Добавить комментарий