UE începe ridicarea restricțiilor de călătorie din 1 iulie

a8f2f27-0

Începând cu 1 iulie anul curent, Uniunea Europeană va începe ridicarea restricțiilor pentru călătoriile neesențiale, pentru cetățenii din statele terțe.

Comisia Europeană a înaintat, pe 25 iunie 2020, statelor membre ale UE proiectul recomandării privind restricțiile temporare aplicate călătoriilor neesențiale în țările Uniunii. Acest document propune statelor membre ale UE aplicarea unei metodologii și a criteriilor unice de stabilire a listei statelor terțe pentru care restricțiile de călătorie în spațiul UE ar putea fi ridicate, transmite unimedia.info.

Astfel, se propune ca criteriile de bază pentru o eventuală decizie de ridicare a restricțiilor față de un stat terț să fie bazate pe situația epidemiologică într-un stat terț. Mai exact, în procesul de luare a deciziei se va ține cont de numărul de cazuri noi de infectare cu Covid-19 în ultimele 14 zile, care nu trebuie să depășească media pentru UE, de 16 cazuri per 100.000 de locuitori.

De asemenea, se recomandă să fie luată în calcul tendința de apariție a cazurilor noi de infectare cu Covid-19 în ultimele 14 zile, aceasta urmând să fie stabilă sau în descreștere.

Adițional, UE va ține cont și de faptul dacă statul terț aplică restricțiile pentru călătoriile cetățenilor UE (principiul reciprocității).

Documentul instituțiilor europene constituie o recomandare, dreptul exclusiv de instituire sau ridicare a restricțiilor aparținând statelor membre ale UE.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий