Un grup de „instructori” din Transnistria, implicați în luptele din Donbas, au fost reținuți la Chișinău

26c37d1b5ca9d428dca7c3d4453c2914

Mai mulți „instructori” din stânga Nistrului, implicați în luptele din Donbas, au fost reținuți pe teritoriul Aeroportului din Chișinău, dar și în alte locații din țara vecină. Informația a fost făcută publică de către ambasadorul Republicii Moldova în Ucraina, Ruslan Bolbocean.

Diplomatul a anunțat că mercenarii din Donbas au fost reținuți datorită schimbului eficient de informații dintre Republica Moldova și Ucraina, însă nu a menționat numărul persoanelor vizate.

Totodată, Bolbocean nu a specificat cât de des au loc astfel de rețineri pe teritoriul Republicii Moldova.

Potrivit unian.net, informația a fost oferită în cadrul unei conferințe intitulate: „Capcanele reglementării transnistrene: cum să le evităm”.

În cadrul conferinței, oficialul ucrainean, responsabil pentru reglementarea transnistreană, Victor Kryjanovski, a menționat că a avut o discuție cu așa-zisul președinte al Transnistriei, Vadim Krasnoselski, și că l-a anunțat despre faptul că mai mulți transnistreni ar fi antrenați în luptele din Donbas. La fel, Kryjanovski a spus că dacă acest lucru va continua, poziția Ucrainei față de regiunea transnistreană se va înăspri considerabil.

La rândul său, Krasnoselski a declarat că depune tot efortul ca la conflictul din estul Ucrainei să nu participe cetățeni transnistreni.

Până în prezent, zeci de mercenari moldoveni, care ar fi luptat în Donbas, au ajuns pe mâna oamenilor legii.

Lasă un răspuns