Un sfert de milion de ucraineni, refugiaţi în Germania, sunt în căutarea locurilor de muncă

15 07 2022 F 4

Până la sfârșitul anului 2022, Germania va aloca suplimentar 2,4 miliarde de euro pentru a acoperi costurile financiare ale menținerii refugiaților ucraineni care au sosit în țară. Despre aceasta a anunțat de ministrul Muncii, Hubertus Heil, într-un interviu acordat grupului media RND.  „Este greu de calculat suma necesară pentru sprijinirea refugiaților, pentru că nu știm câți refugiați vor mai veni și cât va dura războiul”, a adăugat ministrul.

În prezent, potrivit lui Heil, aproximativ 800.000 de ucraineni au cerut azil în Germania, 30 la sută  dintre ei sunt copii până la vârsta de 14 ani. Aproximativ 360.000 de refugiați sunt înregistrați în sistemul german de asigurări sociale, dintre care 260.000 sunt în căutarea unui loc de muncă. Ministrul a adăugat că guvernul german va depune eforturi pentru a angaja refugiați ucraineni.

După cum s-a comunicat, conform ONU, peste 9 milioane de oameni au părăsit Ucraina de la începutul invaziei pe scară largă a Rusiei. Potrivit unui sondaj realizat de Agenția ONU pentru refugiați,  în șase țări europene, majoritatea ucrainenilor, care au primit azil acolo, ar dori să se întoarcă în patria lor după încheierea războiului. O treime dintre ei planifică să se întoarcă în viitorul apropiat, dar două treimi nu sunt pregătite să facă acest lucru până când pacea nu va fi stabilită în Ucraina.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий