Atenție, părinți! A apărut un nou joc care-i provoacă pe tineri să se sinucidă!

maxresdefault

Un nou joc apărut pe rețelele de socializare, denumit Bufniţa Roşie, îi provoacă pe tineri să se sinucidă. Acest joc a început să fie foarte popular între tinerii din Ucraina. A apărut deja şi o primă victimă, a anunțat Mykola Kulbida, împuternicitul prezidenţial în drepturile copilului.

Potrivit lui, principiul jocului on-line este acela că minorii sunt în contact cu instructorul, trebuie să răspundă instantaneu la mesaje și să vizioneze anumite videoclipuri sau materiale audio în miezul nopții.

Mykola Kulbida a declarat că oamenii legii au identificat o victimă probabilă a acestui joc. Este vorba de o tânără de 14 ani din Kiev, care a fost găsită în orașul Umani, la câteva zile după dispariția ei. Prietenele fetei au anunțat că aceasta era într-o stare avansată de depresie, avea tăieturi la mâini, iar în telefon erau mesajele cu următoarele instrucțiuni. Cazul este investigat de poliție.

„Părinții trebuie să acorde atenție la comportamentul copiilor. Simptomele comportamentale ale participării copilului la „grupurile morții“ sunt: alienarea, oboseala, somnolența, navigarea pe Internet noaptea, tăieturi la mâini”, spune Kulbida.

Reamintim că, în Ucraina, poliția cibernetică a blocat mai mult de 500 de așa-numitele „grupuri ale morții“ și peste 200 de curatori în rețelele sociale. În februarie 2017, poliția a reținut, de asemenea, doi administratori de astfel de grupuri în rețelele sociale, care îndemnau adolescenții să se sinucidă.

Lasă un răspuns