Ce ne așteaptă în 2019?

Screenshot_1

UCRAINA. Potrivit experților, 2019 va fi un an de evenimente politice și economice. Politologul ucrainean, Volodymyr Fesenko, consideră că anul curent va fi marcat în primul rând de scrutinele prezidenţial şi parlamentar. În acelaşi timp, expertul spune că există o criză de încredere pe scară largă a alegătorilor faţă de actuala clasă politică. După opinia lui, aproximativ 7-8 partide pot trece în Rada Supremă. Din acest motiv, va fi dificil pentru parlament să creeze o coaliție stabilă. Preşedintele Comitetului Economiştilor din Ucraina, Andrii Novak, constată că în plan economic 2019 pentru Ucraina va fi similar cu anul trecut. „În ajunul alegerilor, ucrainenii se pot aștepta la tradiţionalele cadouri sociale. Unul dintre ele este așa-numita mărire a pensiilor prevăzută în Bugetul de stat pentru anul 2019 nu de la 1 ianuarie, ci de la 1 martie. Exact cu o lună înainte de alegerile prezidențiale”, spune Novak. Potrivit expertului, în ajunul alegerilor pentru Rada Supremă, ne putem aştepta şi la ridicarea standardelor sociale. În ciuda alegerilor, Bugetul pentru anul 2019 se aseamănă practic cu cel precedent. Astfel nu ne putem aştepta la schimbări în politica economică. Potrivit Ministerului de Finanţe, în 2019 salariul mediu în Ucraina va constitui circa 10.000 grivne.

ÎN LUME. Experții Saxo Bank au publicat un raport în care prognozează principalele evenimente care pot afecta lumea în anul 2019. Germania va intra în recesiune, Trump îl va concedia pe șeful Rezervei Federale, Apple va achiziționa producătorul auto Tesla, iar PIB-ul va dispărea din calculele economiștilor.

Cea mai apocaliptică prognoză a Saxo Bank vizează emisfera Vestică a Pământului, care va fi afectată de furtuna solară, din cauza unei explozii pe suprafața Soarelui, de clasa X. Analiștii băncii explică că în anul 2019 începe cel de-al 25-lea ciclu al activității solare și o explozie puternică pe suprafața astrului este una foarte probabilă. Cataclismul cosmic ar putea distruge majoritatea sateliților de comunicații. În infrastructura electrică și de transporturi din emisfera Vestică va izbucni un haos. Comunicarea terestră și aeriană, care depinde de GPS, va fi paralizată. Potrivit estimărilor Saxo Bank, pierderile s-ar putea ridica la două trilioane de dolari. Cu astfel de prognoze pentru anul 2019 vin experții Saxo Bank într-un raport anual.

Lasă un răspuns