Duminica europeană a Moldovei

22 05 F 2

Poliția moldovenească a raportat că la Marea Adunare Europeană desfășurată în centrul Chișinăului în 21 mai au participat între 75.000 și 80.000 de persoane.

Informația despre numărul de participanți la Marea Adunare Europeană a fost confirmată de Diana Fetco, secretară de presă al Inspectoratului General de Poliție, transmite „Evropeiska pravda”, cu referire la  Newsmaker. Ea a mai menționat că oamenii legii, care au asigurat ordinea la eveniment, nu au înregistrat niciun incident. Poliția, de asemenea, a mulțumit participanților la miting pentru cooperarea cu organele de drept.

La 21 mai, în centrul Chișinăului a avut loc Marea Adunare Europeană, anunțată de Președintele Maia Sandu. Către participanți s-au adresat însăși șefa statului, precum și șefa Parlamentului European, Roberta Metsola, venită special pentru aceasta în Moldova. De menționat că partea din discurs, în care și-a declarat sprijinul și solidaritatea cu poporul ucrainean, a fost rostită de Maia Sandu în limba ucraineană, transmite Point.md. Participanții la întâlnire au adoptat o rezoluție în sprijinul integrării europene a Moldovei. Documentul subliniază că Moldova aspiră să devină o parte cu drepturi depline a Uniunii Europene, care poate garanta stabilitatea și îi permite să-și realizeze potențialul. De asemenea, participanții la Marea Adunare Europeană au făcut apel la toate forțele politice ale țării să susțină cursul european al Republicii Moldova. Pentru aceasta, potrivit protestatarilor, este necesar să se scrie în Constituția Republicii Moldova scopul de a adera la UE, de a asigura demararea cât mai curând posibil a negocierilor pentru aderarea la Uniune, precum și de a sprijini consolidarea structurilor de stat pentru a realiza acest lucru.

22 05 F 4

Anterior, Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a specificat că Moldova dorește să adere cât mai curând la UE, deoarece acest lucru o va ajuta să se apere de amenințarea rusă.

22 05 F 3

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com  

Добавить комментарий