Grigore Gherman – la hora mare din Ciudei

33774730_1678317435579718_7893218642353979392_o

În Duminica Mare a fost hramul şi la Ciudei, raionul Storojineţ. De doi ani de când a fost creată aici Comunitatea Teritorială Unită Ciudei-Igești, chiar și sărbătorile tradiționale au căpătat un aspect mai proaspăt. „Ceea ce facem, facem spre binele oamenilor”, afirmă primarul, dl Anatolie Pițu. Anul trecut, la hramul din Ciudei a fost invitată artista poporului din Moldova, Maria Iliuț, originară de pe aceste meleaguri – din Crasna. Și în ritmul vestitului ei cântec „De la Crasna la Ciudei” s-a încins hora mare pe stadionul din localitate, unde s-a adunat întreaga suflare a satului și mulțimea de oaspeți.

De data aceasta drum spre inimile locuitorilor din Ciudei și-a făcut „Grigoraș din Bucovina” – tânărul și simpaticul interpret de muzică populară din România, și el născut în regiunea noastră – în Buda Herței.

„Hramul cu vedete” de la Ciudei pare a fi o tradiție frumoasă spre a lumina sufletele oamenilor, ca și marea sărbătoare creștină a Pogorârii Sfântului Duh, în cinstea căreia a fost ctitorită biserica din această pitorească localitate cu spirit românesc

Lasă un răspuns