În următoarele săptămâni vor fi deschise două noi puncte de control la frontiera cu România

8 09 2022 Ф 4

Ele trebuie să descarce alte puncte de control, în special la frontiera cu Polonia, care nu pot face față fluxului de trafic. Despre aceasta a anunțat ministrul Infrastructurii, Oleksandr Kubrakov, la briefingul din 8 septembrie, transmite Audiovizualul Public.

Potrivit guvernantului, acum cea mai încordată situație este la frontiera cu Polonia. Începând cu 8 septembrie, 2.800 de camioane așteaptă să plece din punctul de control „Yagodin — Dorogusk”.

„La frontiera cu România, în următoarele săptămâni, sper, vor fi deschise două puncte de control suplimentare. Aceasta va ușura semnificativ direcția respectivă”, a accentuat ministrul.

Înainte de invazia la scară largă, 80 la sută din încărcături erau exportate prin porturile maritime. Prin urmare, după închiderea porturilor, infrastructura frontierelor de vest și a țărilor învecinate nu era pregătită pentru un astfel trafic de încărcături, remarcă Kubrakov.

În regiunea Cernăuți, construcția a două puncte de control la frontiera cu România — „Diakivţi” și „Crasnoilsc” — este în curs de finalizare, a declarat Ruslan Zaparaniuk, șeful Administraţiei Militare Regionale, pentru Audiovizualul Public. Potrivit acestuia, punctele de control vor fi operaționale în octombrie.

În august au fost alocate 115 milioane de grivne din fondul de rezervă al Bugetului de stat pentru finalizarea punctelor de control. La Diakivţi sunt create locuri de muncă, iar drumul spre Crasnoilsc este finalizat.

De la începutul războiului la scară largă, cozile de camioane până la frontiera cu România au început să crească. Acest lucru se datorează opririi exporturilor prin porturile maritime și lipsei de voință a punctelor de control auto de a permite un număr atât de mare de mașini. Porubne este în prezent singurul punct de control auto din regiunea Cernăuți, cozile spre el ajungând la 30 de kilometri.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий