Jens Stoltenberg: Ucraina trebuie să pună în aplicare recomandările Comisiei de la Veneția cu privire la drepturile minorităților naționale (VIDEO)

big-man

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a reamintit Ucrainei despre necesitatea implementării recomandărilor Comisiei de la Veneția cu privire la drepturile minorităților, scrie Libertatea Cuvântului cu referire Interfax- Ukraina. Declarația a fost făcută joi, în timpul unei conferințe de presă la Kiev.

„Vorbesc constant despre importanța drepturilor minorităților. Toți aliații  au căzut de acord că Ucraina trebuie să implementeze în măsură deplină toate recomandările Comisiei de la Veneția», a spus Stoltenberg.

El a menționat că problema asigurării drepturilor minorităților naționale îngrijorează în mod constant Ungaria, țară membră NATO.

Secretarul General NATO a adăugat că punerea în aplicare a recomandărilor Comisiei de la Veneția depinde de Ucraina. De asemenea, el a menționat că  a fost informat de partea ucraineană despre punerea în aplicare a 6 din 7 recomandări ale Comisiei de la Veneția.

Добавить комментарий