Liderul polonez a explicat de ce nu s-a întâlnit la New York cu Volodymyr Zelenski

21 09 F 1

Președintele polonez, Andrzej Duda, a declarat că nu a putut avea o întâlnire anunțată cu Volodymyr Zelenski  „din cauza orei stabilite”. Într-un interviu acordat Postului de televiziune polonez TVN24, liderul polonez a subliniat că, în momentul în care ar fi trebuit să se întâlnească cu Zelenski, „mă aflam pe podium (al Adunării Generale a ONU — n.r.) și țineam un discurs”.

Duda a adăugat că ulterior, „din partea sa”, întâlnirea ar fi putut avea loc „dacă partea ucraineană ar fi făcut o astfel de cerere”, scrie „Evropeiska Pravda”. „Cum voi avea o asemenea ocazie, voi vorbi cu siguranță cu el, dar cu siguranță nu vom vorbi în faţa camerelor de luat vederi. Doar în modul în care am vorbit deja de multe ori, vom vorbi față în față, așa cum vorbesc doi prieteni care vor să rezolve diverse situații dificile”, a explicat Preşedintele polonez.

În același timp, Duda a declarat că i se pare „nedrept” faptul că Zelenski a spus că Polonia pregătește  „terenul pentru un actor de la Moscova” cu restricțiile sale unilaterale privind cerealele. „Aceasta este o dispută care se referă la o anumită felie mică a relațiilor noastre. Nu o proiectați asupra a tot ceea ce se întâmplă, pentru că nu are niciun temei și doar alții vor beneficia de pe urma ei”, a accentuat Andrzej Duda.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий