Ministerul de Externe al Ungariei a numit „incorectă” declarația dictatorului rus Vladimir Putin potrivit căreia Budapesta are pretenții teritoriale faţă de Ucraina

7 11 2022 F 2

„Nu considerăm corecte declaraţiile care adâncesc conflictul militar. În loc de astfel de declaraţii, avem nevoie de o încetare imediată a focului şi de negocieri de pace”, a declarat Ministerul de Externe ungar, transmite Ukrinform, cu referire la publicația maghiară Index.

După cum s-a relatat, în discursul său cu ocazia așa-zisei zile a unității naționale din 4 noiembrie, Vladimir Putin a acuzat Polonia, România și Ungaria că încearcă să „reîntoarcă teritoriile Ucrainei pe care Stalin le-a luat de la ei după cel de-al Doilea Război Mondial”.

De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe al României a infirmat această declarație a lui Putin, subliniind că războiul de agresiune împotriva Ucrainei, lansat de Rusia, este o „încălcare gravă și flagrantă” a principiilor dreptului internațional, în special a suveranității și integrității teritoriale a Ucraina.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий