Proiect de lege la Kremlin: Cei care nu respectă monumentul soldatului rus vor fi interziși în Rusia

orig-1503655888_ukraina_harkov_pamyatnik-voinu-osvoboditelyu_0_0cfa518f8db746f4a67d0ba4a14d68cf

Ministerul Apărării de la Moscova a iniţiat un proiect de lege care prevede sancţiuni împotriva persoanelor implicate în demolarea monumentelor dedicate soldatului rus (sovietic) sau evenimentelor importante din istoria Rusiei, documentul prevăzând interdicţie de intrare pe teritoriul Federaţiei Ruse şi îngheţarea activelor acestora în Rusia.

Respectivul proiect de lege prevede stabilirea de măsuri punitive împotriva persoanelor implicate în demolarea, vandalizarea sau profanarea monumentelor dedicate unor comandanţi militari ruşi de renume sau unor evenimente semnificative din istoria rusă, transmite agenția Interfax.

Măsurile restrictive îi vizează atât pe cei care au participat nemijlocit la acte de vandalism, cât şi persoanele care instigă la astfel de acţiuni, precum şi pe politicienii şi responsabilii din acele ţări care prin acţiunile sau inacţiunea lor contribuie la aceasta.

Adoptarea respectivei legi are drept scop, potrivit Ministerului Apărării rus, să prevină cazurile de demolare sau de vandalizare a simbolurilor gloriei militare ruse, care s-au înmulţit în ultimul timp în afara Federaţiei Ruse, aşa cum s-a întâmplat recent la Harkiv, unde a fost demolat un monument dedicat mareşalului sovietic Gheorghi Jukov.

Potrivit presei ruse, respectivul proiect de lege urmează să fie supus dezbaterii în cadrul guvernului, iar apoi va fi trimis în parlament

Lasă un răspuns