Rusia interzice activitatea Parlamentului tătarilor din Crimeea, care fusese recunoscut de Ucraina

hhhhh

Înalta Curte de Justiție de la Moscova a confirmat decizia anterioară a autorităților ruse care au interzis activitatea Parlamentului tătarilor din Crimeea, informează vineri agenția turcă Anadolu.

Decizia Înaltei Curți de la Moscova a fost pronunțată joi, după apelul formulat de comunitatea tătarilor, care doreau să-și mențină instituția parlamentară tradițională – așa-numitul Mejlis.

Justiția rusă a interzis activitatea Mejlis în aprilie 2016. Pe de altă parte, instituția parlamentară a tătarilor din Crimeea este recunoscută de statul ucrainean, dar în anul 2014 Ucraina a pierdut practic autoritatea asupra peninsulei, după ce aceasta a fost ocupată de Rusia.

Șeful Parlamentului tătarilor din Crimeea, Refat Chubarov, a declarat că, la fel ca ucrainenii, nici tătarii nu vor recunoaște anexarea peninsulei Crimeea de către Rusia.

„După decizia de azi (a justiției ruse – n.n.), peste 250.000 de tătari ar putea primi statutul de extremiști, dar noi suntem pregătiți pentru această situație. Toți tătarii din Crimeea vor rămâne fideli patriei lor, poporului și Ucrainei”, a precizat Refat Chubarov.

Lasă un răspuns