Transcarpatia: Deputații Partidului Maghiarilor din Ucraina, au părăsit sala de ședințe a Consiliului Regional, în semn de protest față de acțiunile autorităților ucrainene

transcarpatia

Deputații din partea Partidului  Maghiarilor din Ucraina (KMKS) au părăsit în mod demonstrativ sala de ședințe a Consiliului Regional  Transcarpatia și au declarat că nu vor participa la votul pentru alegerea președintelui Consiliului, ca răspuns la acțiunile autorităților ucrainene împotriva partidului KMKS.

Acest lucru a fost declarat în sala de ședințe a Consiliului Regional Transcarpatia de către deputatul fracțiunii „Partidul Maghiarilor din Ucraina”, Yosyp Borto, relatează corepondentul Ukrinform, scrie Libertatea Cuvântului.

„Din cauza acțiunilor SBU (Serviciul de Securitate al Ucrainei n.r.), acuzațiilor nefondate la adresa reprezentanților maghiarilor din Transcarpatia, intențiilor de  intimidare a maghiarilor din Transcarpatia și ca semn de protest și condamnare a ceea ce se întâmplă, fracțiunea KMKS nu va participa la alegerea conducerii Consiliului Regional», a declarat Borto. După această declarație, deputații din fracțiunea KMKS au părăsit sala de ședințe.

De precizat că luni la Ujgorod  are loc prima sesiune a noului Consiliui Regional Transcarpatia de legislatura a VIII-a. 62 din 64 de deputați sunt prezenți în sală. Printre absenți se numără și Vasyl Brenzovici, președintele fracțiunii  Partidului Ungurilor din Ucraina  din Consiliul Regional Transcarpatia.

De menționat că Serviciul ucrainean de securitate a efectuat recent mai multe percheziţii în sediile unor instituţii maghiare din Transcarpatia, precum şi la domiciliul lui Vasyl Brenzovici, preşedintele Uniunii Culturale Maghiare din Transcarpatia.

Libertatea Cuvântului – www.lyberti.com

Добавить комментарий