Transcarpatia reclamă lipsa măsurilor de securitate la frontiera cu UE împotriva răspândirii coronavirusului

f5a98aa-original-1315228277

Deputații Consiliului Regional Transcarpatia declară că sunt îngrijorați de situația legată de răspândirea coronaviruslui în Italia, precum și de lipsa măsurilor de securitate  la frontiera cu UE. Potrivit acestora, în această țară lucrează un număr foarte mare de cetățeni ucraineni.

„În ultimele trei zile epidemia de coronavirus a început să se răspândească puternic în Italia. Sute de microbuze cu muncitori ucraineni se întorc săptămânal din această țară în Ucraina, iar ulterior pleacă din nou la muncă. Interesant este dacă  cineva din guvern s-a gândit la această problemă? Sunt convins că ei nici nu știu de aceasta”, scrie pe pagina sa de Facebook, deputatul Ivan Ciubyrko.

În legătură cu situația creată , deputații Consiliului Regional Transcarpatia solicită organizarea unei ședințe extraordinare a Consiliului Regional.

„În legătură cu situația legată de răspândirea coronavirusului în Italia, fac apel la președintele Consiliului Regional Transcarpatia și la șeful interimar al Administrației Regionale de Stat pentru a convoca o reuniune de urgență cu participarea președinților fracțiunilor și a comisiilor de deputați ale Consiliului Regional, șefii serviciilor de frontieră, vamal, departamentul de sănătate și medicul șef al spitalului de boli infecțioase, Ministerului Situațiilor de Urgență și a Poliției pe tema dotării grănicerilor și a ofițerilor vamali cu echipament de protecție, înființarea unui post medical cu instrumente de măsurare a temperaturii,” scrie pe Facebook deputatul Vuktor Rusyn.

Potrivit acestuia, de sâmbătă până luni, peste 1000 de microbuze au intrat în Ucraina.

De menționat că Italia este țara din Europa cu cele mai multe îmbolnăviri confirmate de COVID-19 — peste 150. Centrul epidemiei din Italia este orașul cu 15.000 de locuitori Codogno din regiunea Lombardia — la 60 de kilometri sud de Milano. Se pare că virusul ar fi fost răspândit acolo de un angajat al firmei Unilever. Bărbatul de 38 de ani și-a infectat soția însărcinată și prietenii cu care juca fotbal, precum și personalul medical cu care a venit în contact. Un alt punct al infecției este satul Vo’Euganeo de lângă Padova, în regiunea Veneția. Acolo a murit vineri un bărbat de 78 de ani infectat cu noul coronavirus — a fost prima victimă europeană a coronavirusului în UE. Sâmbătă, o femeie în vârstă a murit lângă Codogno. Duminică a fost anunțată în Lombardia moartea unei femei de 78 de ani, infectate cu coronavirusul și care era bolnavă și de cancer.

Libertatea Cuvântului – www.lyberti.com

 

Screenshot_4(46)

 

 

 

 

Добавить комментарий