Ucraina în războiul împotriva Rusiei apără nu numai ucrainenii, ci şi întreaga lume

23 08 2022 ф 1

Președintele Volodymyr Zelenski a spus că uneori se adresează destul de emoționat la anumiți lideri ai statelor occidentale pentru asistență militară, pentru că vede imaginea reală pe front și cât de greu le este apărătorilor noștri.

O astfel de declaraţie a fost făcută de şeful statului la conferința de presă precedată de summit-ul Platformei internaționale Crimeea, relatează Ukrinform. Potrivit lui Volodymyr Zelenski, unii lideri occidentali și-au dat seama, în sfârșit, că Ucraina în războiul împotriva Rusiei apără nu numai ucrainenii, ci şi întreaga lume și valorile noastre comune. Totodată, el și-a exprimat regretul că această realizare a venit printr-un număr foarte mare de victime în rândul cetățenilor țării noastre. „Suntem recunoscători (partenerilor internaționali – n.red.) pentru orice ajutor. Avem nevoie de mai mult, așa e. Nu mă plâng de nicio stare, doar uneori vorbesc destul de sincer, înțelegând în detalii ceea ce se întâmplă într-o direcție sau alta și cât de greu le este băieților acolo… Cunosc asta în detalii și văd astfel de fotografii care noaptea nu trebuie arătate nu copiilor,  ci şi adulților. Prin urmare, uneori fac un apel emoțional la anumiți lideri, uneori aceasta dă un rezultat”, a accentuat Volodymyr Zelenski.

El și-a exprimat speranța că acum nimeni nu se va sătura de Ucraina, în ciuda faptului că fiecare stat are propriile probleme și riscuri interne, deși a admis posibilitatea unei asemenea oboseli.

„Dar trebuie să înțelegeți clar: de îndată ce lumea se va sătura de acest război, va fi o mare amenințare pentru întreaga omenire și o mare amenințare pentru distrugerea Ucrainei”, a subliniat Președintele.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий