Un șef de poliție din Kursk, arestat pentru spionaj în favoarea Ucrainei

fsb_01713200

Șeful poliției în districtul Zolotukhinsky din Regiunea Kursk, Rusia Centrală, a fost reținut și ulterior arestat sub acuzația de înaltă trădare și spionaj în favoarea Ucrainei, a anunțat Serviciul Federal de Securitate (FSB) al Rusiei printr-un comunicat de presă.

„Ca parte a unui caz penal de înaltă trădare (articolul 275 din Codul penal rus), FSB l-a reținut pe șeful unui departament raional al Ministerului rus de interne, Direcția Regiunii Kursk, locotenent colonel Dmitry Borzenkov, născut în 1981″, se arată în comunicatul de presă citat de TASS. «Conform datelor serviciului de contrainformații, Borzenkov a fost atras într-o cooperare confidențială de către o divizie a Serviciului de Securitate din Ucraina și a colectat informații «strict secret» în interesul unui serviciu special străin.»

Judecătoria districtului Lefortovo din Moscova a emis mandat de arestare pe 60 de zile. Potrivit unei surse deschise, Dmitry Borzenkov este șeful poliției în districtul Zolotukhinsky din Regiunea Kursk, potrivit defenseromania.ro

Libertatea Cuvântului – www.lyberti.com

Добавить комментарий