CERNĂUŢEANUL ALEXANDRU TĂRÂŢEANU – alături de mari interpreţi români

maxresdefault

maxresdefaultAfişierele din locurile publice din judeţul Botoşani au fost împânzite de anunţuri pentru informarea melomanilor despre cea de a XXXII-a ediţie a Festivalului-Concurs Naţional de Muzică Uşoară „Mărţişor dorohoian”, ce se va desfăşura în Sala Teatrului din municipiul Dorohoi în perioada 27 februarie-1 martie 2015 şi va fi prezentat de doamna Laura Lucescu, realizatoarea de programe artistice ale Televiziunii din Iaşi.

E lucru cunoscut deja că acest Festival-Concurs se desfăşoară de mai mulţi ani sub egida Consiliului Judeţean Bo­toşani, precum şi a Consiliului local şi a Primăriei municipiului Dorohoi.
De remarcat, de asemenea, şi faptul că acest Festival-Concurs şi-a câştigat un frumos renume în lumea artistică, scena lui devenind de-a lungul anilor o pistă de lansare a tinerelor talente muzicale din România şi Republica Moldova.
În faţa membrilor juriului vor evolua, ca şi în anii anteriori, zeci de concurenţi care îşi vor demonstra calităţile vocale şi măestria interpretativă în faţa unui juriu din care fac parte compozitori, profesori de canto, artişti profesionişti, conducători de orchestre de muzică uşoară.
În prima zi a Fes­tivalului va avea loc preselecţia concurenţilor, iar în cea de a doua va începe concursul ca atare, pe parcursul căruia se va desfăşura „marea bătălie” artistică pentru Trofeul şi locurile premiante ale acestei prestigioase manifestări artistice.
Tot în cea de a doua zi a Festivalului în faţa publicului spectator, care umple de obicei până la refuz sala Teatrului dorohoian, va evolua cu un recital propriu renumitul cântăreţ din Chişinău Ion Suruceanu.
În ultima zi a Festivalului-Concurs, chiar de Ziua Măr­ţişorului, va avea loc Gala laureaţilor. În cadrul ei va avea loc premierea celor mai buni dintre cei buni – învingătorilor actualei ediţii.
Punctul final după încheierea Galei Laureaţilor va fi pus de ceilalţi doi invitaţi de onoare ai Festivalului – cunoscutul şi îndrăgitul cântăreţ Fuego şi tânărul interpret Alexandru Tărâţeanu, masterand la Universitatea de Muzică „George Enescu” din Iaşi, câştigătorul Trofeului de anul trecut, care vor susţine recitaluri în faţa publicului spectator.
(Cor. nostru)

Lasă un răspuns