Miliardar ucrainean, de origine română, în TOP-ul FORBES al celor mai bogați oameni din Ucraina

Forbes-rasskazal-naskolko-Pavel-Durov-bogache-osnovatelya-Revolut

Revista Forbes Ucraina, pentru prima dată din 2016, a publicat  lista celor mai bogați ucraineni. Averea lor totală este estimată la 31 de miliarde de dolari. Iar miliardari în această listă sunt opt ​​persoane, printre care și unul de origine română.

Topul celor mai bogați oameni din Ucraina este condus de către Rinat Ahmetov, patronul echipei de fotbal Șahtar Donețk, a cărui avere este estimată la 2,9 miliarde de dolari SUA.  În comparație cu 2013, averea lui Ahmetov a scăzut de 6 ori.  Pe locul al doilea se află Viktor Pinciuk, ginerele  ex- președintelui Leonid Kucima,   cu 1,4 miliarde de dolari SUA. Pe locul trei figurează Petro Poroșenko,  ex – președintele Ucrainei de origine basarabeano- română, tot 1,4 miliarde dolari SUA.  Poroșenko a revenit pe lista miliardarilor Forbes după cinci ani. În 2014 averea lui era estimată la  1,3 miliarde de dolari SUA, iar în 2015 declara doar 930 de milioane de dolari. Locul patru este ocupat de cuplul Oleksandr și Halyna Herega,  proprietarii lanțurilor de supermarketuri Epițentr și Nova Linia cu o avere de  1,3 miliarde de dolari.

Urmează Ghenadi Bogoliubov (1,2 miliarde  dolari), Iuri Kostiuk și Kosteantyn Jevago, fiecare cu câte 1,1 miliarde dolari.

Pe locul 8 figurează Igor Kolomoiskyi cu 1 miliard de doalri.

9. Vadym Novynskyi (810 milioane $)

10. Oleksandr Iaroslavskyi (725 milioane $)

11. Voldymyr Krupceak (660 milioane $)

12. Serhii Tihipko, născut la Drăgănești, Republica Moldova (650 milioane $)

13. Dmytro Zaporojeț (650 milioane $)

14. Felia Jebrivska (480 milioane $)

15. Oleksandr Vadatutskyi ( 450 milioane $)

Libertatea Cuvântului – www.lyberti.com

Lasă un răspuns