Zelenski: Nu contează dacă președintele este evreu, creștin sau musulman

94_main

Principalul lucru este ca președintele să apere interesele poporului ucrainean, a remarcat Volodimir Zelenski.

Poporului ucrainean nu-i pasă cine este președintele său – un evreu, creștin sau musulman. Președintele Ucrainei Vladimir Zelenski a menționat acest lucru într-un interviu acordat publicației israeliene The Jerusalem Post, potrivit spzh.news.

„Nu am fost niciodată obiectul unor declarații antisemite, nici în timpul campaniei electorale, nici după ce am fost ales președinte”, a subliniat Zelenski, când a fost întrebat despre reacția ucrainenilor de rând privind rădăcinile sale evreiești.

„Ucrainenilor nu le pasă dacă președintele lor este evreu, creștin sau musulman, atâta timp cât el apără interesele poporului ucrainean”.

Potrivit lui Zelenski, în Ucraina nu există nicio problemă acută legată de antisemitism. În ceea ce privește conflictele recente cu locuitorii din Uman, unde au sosit pelerinii hasidici pentru a sărbători Rosh Hashanah, Zelenski a dat asigurări că niciun caz nu va rămâne fără reacție.

„Condamnăm cu fermitate orice atac antisemit”, a explicat el.

„Antisemitismul este o otravă care nu își are locul în Ucraina. Lucrăm foarte strâns cu autoritățile locale și cu reprezentanții comunității evreiești din Ucraina și Uman pentru a proteja pelerinii. Răspundem la orice caz de agresiune antisemită”.

FOTO: Gordon.com

Lasă un răspuns